Finca Fahala

Casa Rural

Koken

We voelen ons helemaal thuis in Spanje. Niet in de laatste plaats omdat eten en drinken met familie en vrienden hier een heel belangrijke plaats inneemt. Op zondag bijvoorbeeld met de hele familie naar de authentieke visserswijk El Palo in Malaga. Je weet niet wat je ziet! De borden vis vliegen je, bijna letterlijk, om de oren.
Ook wij eten graag met onze gasten, familie en vrienden. Een van de leukere gerechten om te maken is een goed gevulde paella.

Recept paella voor 8 personen:

2 Forse uien, 2 grote tomaten en halve bol knoflook klein snijden. Kipfilet en witvis in stukjes snijden, beiden zouten en kruiden en bakken in hete olie. Gambones kort aanbakken in dezelfde olie nadat je de kop eraf hebt gehaald. Bij de gambones knoflook, grof zeezout en citroen voegen. Ondertussen in een pannetje vis- en kipbouillon maken van 2 bouillonblokjes, liter water, verse tijm en de koppen van de gambones. De gebakken kip, witvis en gambones apart houden en in dezelfde olie de uien en knoflook bakken. Afblussen met forse scheut droge sherry. Na 5 minuten de tomaten toevoegen, 5 minuten later rijst toevoegen en kort meebakken. Bouillon toevoegen nadat je deze gezeefd hebt en vervolgens saffraan of kant en klare paellakruiden toevoegen. Groenten toevoegen, bijvoorbeeld doperwten en paprika. Dit laat je 7 minuten doorkoken. Gebakken stukjes kip en vis 3 minuten mee laten koken. Ondertussen de oven voorverwarmen. Na 10 minuten de inhoud van de (wok)pan in een paellapan doen en opleuken met de gebakken gambones en mosselen in schelp. 10 Minuten in de oven op ongeveer 200 graden. De paella daarna opdienen nadat je nog stukjes paprika, peterselie en schijfjes citroen hebt toegevoegd.

Buen aproveche!

Reserveren

email: contact@fincafahala.nl Tel: 0034659270979 © Moonshoes